Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sukob na relaciji Gradska uprava - Importanne centar ne prestaje

01.10.2018.

13:31

Autor: Margareta Jozinović

HRT Radio Sljeme

HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Dok je Grad, krajem prošloga tjedna, javnost obavijestio da Centar ne surađuje pa će struju za napajanje stuba morati osigurati iz alternativnog izvora, iz toga centra jutros su obavijestili kako su u tijeku protupravne i vrlo opasne radnje na pokretnim stubama. Grad, pak, najavljuje protumjere.

Pet mjeseci nakon što su pokretne stube u Importanneu postale nepokretne, sukob na relaciji Gradska uprava - Importanne centar ne prestaje. Direktorica spomenutog centra, Nevenka Zečević, rekla je kako su novi pregled napravili u petak s novim održavateljem. Prisutan je tada bio i gospodin koji je predstavnik tvrtke koja izdaje ateste sukladno zakonu za takove strojeve, gdje je zaključeno da stube nisu nikako ispravne za korištenje i da ih se takve ne može pustiti u rad.

Dodala je kako se spomenuti sastanak s gradonačelnikom i nadležnim uredima još uvijek nije dogodio, a najavila je i sljedeći korak. Sljedeći korak je angažman nove tvrtke koja će servisirati stube i njihov nulti - novi pregled. Tvrtka koja je zadužena za davanje atesta i davanje izjave da su stube sigurne za stavljanje u funkciju za građane izdat će atest ukoliko je sve napravljeno po pravilima struke i po zakonu. Tada će se pokretne stube pustiti u rad kao što su radile od 1994. godine.

Ispred (ne)pokretnih stuba od jutra stoje zaštitari Centra koji će tamo biti do daljnjega, dodala je Zečević.

Kasno poslijepodne oglasila se priopćenjem i Gradska uprava. Potpisuje ga pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić:

"Obavještavamo Vas da se predmetne stepenice nalaze na dijelu koji je, sukladno Ugovoru o pravu građenja, izvan poslovno-prodajnog, garažnog prostora, odnosno, stepenice se nalaze u sklopu javno-prometne p ovršine kojom, prema navedenom Ugovoru, raspolaže Grad Zagreb. U privitku Vam dostavljamo Ugovor u kojem je, u članku 6., to jasno navedeno. Uprava Importanne centra d.o.o., si predmetnu javno-prometnu površinu prisvaja na štetu Grada Zagreba i svih građana koji se istom koriste te će Grad Zagreb poduzeti odgovarajuće radnje. 

Cijenimo da ovim postupanjem Uprava Importanne centra d.o.o., isključivo želi prisiliti Grad Zagreb da joj doznači sredstva za koja nije dostavila dokaze da su ista potrošena na održavanje te javno-prometne površine, kao niti tražene dokaze o legitimitetu za upravljanje centrom, iako je Grad Zagreb više puta to zatražio od njih.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.