Hrvatski radio

Radio Sljeme

Suradnja zagrebačkog Sveučilišta i Sveučilišta Ulasan iz Republike Koreje

07.01.2016.

17:39

Autor: HINA, Fabijan Kale

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sveučilište u Zagrebu brine o budućnosti Hrvatske što potvrđuje i Memorandum o sporazumijevanju između zagrebačkoga Sveučilišta i Sveučilišta Ulasan iz Republike Koreje, istaknuo je rektor najvećega hrvatskog sveučilišta Damir Boras.

Boras je u sveučilišnu Rektoratu s predsjednikom Sveučilišta Ulsan dr. Yeon-Cheon Ohom supotpisao spomenuti memorandum. 

Memorandum je 'krovni' sporazum koji omogućuje suradnju sveučilišta, a preduvjet je i za potpisivanje suradnje između sastavnica dvaju sveučilišta, objasnio je Boras. To rektorovo objašnjenje dobilo je i izravnu potvrdu u potpisivanju još dva zasebna memoranduma koje su sa svjetski uglednim korejskim Sveučilištem Ulsan potpisali dekani dvaju fakulteta zagrebačkoga Sveučilišta - Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Mislav Grgić i Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) Zvonimir Guzović.

Kako su istaknuli supotpisnici, memomrandumima se uspostavlja suradnja u akademskoj i kulturnoj razmjeni u obrazovanju, istraživanju i drugim akativostima na načelima internacionalizacije visokog obrazovanja.

Predsjednik Sveučilišta Ulsan vjeruje da će suradnja biti sustavna i da će se sporazum uspješno implementirati. Čelnici obaju sveučilišta istaknuli su kako posebne zasluge za uspostavljenje suradnje pripadaju veleposlaniku Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Hyaun-won Suhu i naslovnome profesoru na FER-u Krešimiru Ćosiću koji su i nazočili potpisivanju memoranduma. Korejski veleposlanik nada se da će suradnja dvaju sveučilišta dati, kako je rekao,"kritički doprinos i suradnji dviju zemalja".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.