Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Sustav je zapostavljen!", poručili su iz gradskog Centra za socijalnu skrb

08.03.2019.

14:44

Autor: Krešimir Vešnik

"Sustav je zapostavljen!", poručili su iz gradskog Centra za socijalnu skrb

"Sustav je zapostavljen!", poručili su iz gradskog Centra za socijalnu skrb

Foto: - / -

Podršku Centru za socijalnu skrb u Zadru, dale su njihove zagrebačke kolege iz podružnice Maksimir. Transparentima "Zadar u srcu" i "Ponosni što smo socijalni radnici" izašli su iz svojih ureda i poručili: "Sustav je zapostavljen!".

Nakon što se Centar za socijalnu skrb u Zadru našao na udaru kritika zbog tragičnog slučaja s Paga, podršku su im odlučile dati kolege iz našeg grada. Ističu da je najveći problem u sustavu.

- Smatramo da je sustav zapostavljen tako da je premali broj stručnih djelatnika koji često rade i u vrlo neadekvatnim i skučenim uvjetima. Međutim, smatram da i u takvim uvjetima dajemo maksimum od sebe - rekla je defektologinja Centra za socijalnu skrb Maksimir, Vesna Gmaz Luški.

O slučaju s Paga kaže da se nije mogao predvidjeti - Teško mi je govoriti o konkretnom slučaju, ali vjerujem da su se dogodile nepredviđene okolnosti. To smo čuli u medijima od brojnih stručnjaka koji su naglasili da postoji nepredvidljivost određenih situacija i ponašanja koja su, na žalost, rezultirala navedenim događajem - ističe Gmaz Luški.

Iz Centra za socijalnu skrb poručili su da se suosjećaju sa kolegama iz Zadra te da je medijski linč na njih rezultat nepoznavanja njihove profesije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.