Hrvatski radio

Radio Sljeme

Suvremena baština i kako je živjeti

09.03.2023.

19:38

Autor: HRT Radio Sljeme

Aleksandar Battista Ilić i Vesna Jurić Rukavina

Aleksandar Battista Ilić i Vesna Jurić Rukavina

Foto: ALV / HRT Radio Sljeme

Jezik umjetnosti je najizoštreniji i najjasniji kad progovara svjestan društvene stvarnosti i njezine materijalnosti koju pokušava artikulirati, uz ostalo rekao je naš gost u emisiji "Nepreglednp blago" umjetnik i redoviti prof.art.  Aleksandar Battista Ilić govoreći o potrebi osvješćivanja suvremene baštine. Zagreb je među prvim svjetskim gradovima učinio iskorak još u prošlom stoljeću primarno kroz avangardnu, eksperimentalnu te konceptualnu umjetnost i akcionizam istaknuo je Battista Ilić i potaknuo da kroz Projekt Ilica Q'Art upravo afirmiramo suvremenu baštinu ali i živimo spoj prirodnog i urbanog eko sustava. Ilica je primjer toga spoja. Više...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Nepregledno blago

Emisija je koja se bavi hrvatskim identitetom. Kroz zanimljive rubrike obrađuje književnost, glazbu, velikane hrvatske prošlosti, prirodnu i kulturnu bastinu, gastronomiju i etnografiju. Otkrivamo zanimljivosti iz bogate tradicije i predstavljamo vam čuvare i promotore nepreglednog blaga Hrvatske.

Poslušajte u Slušaonici