Hrvatski radio

Radio Sljeme

Švaljek i Kosor protiv aneksa ugovora između Grada i HNS-a

25.09.2017.

14:28

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klub gradskih zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a neće podržati prijedlog aneksa ugovora između Grada i Hrvatskog nogometnog saveza, najavili su Sandra Švaljek i Darinko Kosor na Sveticama.

Iako je Hrvatski nogometni savez s Gradom potpisao ugovor u kojem stoji da će se na prostoru sportsko rekreacijskog centra Svetice izgraditi atletski centar, ukupna vrijednost projekta od ukupno 230 milijuna kuna premašuje trenutni budžet HNS-a. Da priči tu ne bude kraj izrađen je novi dodatak ugovora u kojem, između ostalog, nije predviđena izgradnja atletske dvorane. 

Nezavisna gradska zastupnica Sandra Švaljek spornim smatra i tvrtku  "Svetice Sport" koja se prvi put spominje u ovom aneksu ugovora. Također sumnjamo u to da je pojavljivanje te tvrtke u koliziji s prethodnim ugovorima, zaključila je.

Prvi čovjek HSLS-a Darinko Kosor pozvao je sve gradske zastupnike da ne podrže aneks ugovora jer kako je rekao ovo je obmana svih gradskih zastupnika, a u pitanju je javna imovina.  Pozivam i HDZ-ove gradske zastupnike da se drže onoga za što su glasali prije dvije godine, a to je nogometni kamp i atletski centar, bez obzira što su koalicijski partneri gradonačelnika Milana Bandića, dodao je.

Dok traju dogovori Grada i HNS-a Sportsko rekreacijski centar Svetice vidljivo propada, a hoće li se građani ondje moći rekreirati te hoće li se usvojiti novi prijedlog ugovora, kako sada stvari stoje, saznat ćemo nakon sjednice Gradske skupštine u četvrtak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.