Hrvatski radio

Radio Sljeme

Švaljek: ostajem nezavisna

21.01.2015.

12:51

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osnivanje Udruge gradonačelnika Milana Bandića tema je o kojoj se raspravlja zadnjih dana. Udruga bi trebala okupiti gradske zastupnike s njegove Nezavisne liste, a izvjesno je da bi udruga kasnije prerasla u stranku.

Jučer se na širem sastanku Nezavisne liste Milana Bandića razgovaralo o Udruzi, istaknula je u našem programu zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i dodala što su se dogovorili: "Nezavisna lista Milana Bandića će ostati koherentna, neće biti podjele na "ove i one" po bilo kojem kriteriju. To je najvažnija poruka u ovom trenutku za građane. Moje osobno opredjeljenje je da ću biti nezavisna od političkih stranaka. Ostajem vjerna onom istom usmjerenju, koje smo zajednički utvrdili prilikom kandidature na lokalnim izborima 2013., a osim toga i građani su to tada bili prepoznali i prihvatili."

Očekuje li Švaljek do lipnja možda ostavku gradonačelnika Bandića i nove izbore u Zagrebu? "O tome isključivo odlučuje gospodin Bandić, na temelju okolnosti u kojima se on trenutačno nalazi. Doista ne bih "špekulirala" o tome."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.