Hrvatski radio

Radio Sljeme

Švaljek upozorila na problem vandalskog grafitiranja

14.02.2017.

12:56

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Demonstrirajući tehniku uklanjanja grafita uz pomoć kompresora, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek upozorila je na neučinkovitost gradske uprave u suzbijanju vandalskog grafitiranja.

Povod konferencije, kazala je Švaljek, je prijedlog odluke o uvjetima i kriterijima sufinanciranja obnove pročelja u Zagrebu koji će se naći na dnevnom redu Skupštine Grada Zagreba u četvrtak.

Taj prijedlog, ocijenila je, nije u pravoj mjeri pripremljen i dorađen niti se bavi problemom vandalskog grafitiranja. Ta odluka nažalost ni na koji način ne tretira problem vandalskog grafitiranja u Zagrebu iako je upravo obnova pročelja situacija koja bi trebala potaknuti bavljenje vandalskim grafitima.

Naime, kada se pročelje obnovi, onda je to idealna prilika da se stavi i antigrafitni premaz i tako u dužem roku pročelje zaštiti od vandalskog grafitiranja, izjavila je Švaljek na konferenciji za novinare na uglu Runjanonove i Crnatkove ulice u Zagrebu.

Odluku o sufinanciranju obnove pročelja Švaljek smatra predizbornim trikom koji neće doprinjeti niti energetskoj obnovi niti revitalizaciji grada.  Bojim se da ćemo do svibnja imati u gradu sama puno skela i ništa više od toga, rekla je.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.