Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Svatko tko je protiv GUP-a, protiv je razvoja grada"

05.02.2020.

15:33

Autor: Krešimir Vešnik

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Izmjene Generalnog urbanističkog plana najvažniji je prijedlog o kojem će se raspravljati na skupštinskoj sjednici. Kakav će stav imati o tome, gradski HDZ raspravit će večeras. O izmjenama GUP-a uoči sutrašnje skupštinske sjednice govorio je i gradonačelnik Bandić.

"Svatko tko je protiv GUP-a, protiv je razvoja grada", komentirao je gradonačelnik Bandić sutrašnji najvažniji prijedlog o kojem će na sjednici raspravljati gradski zastupnici - Ja jedino znam da će zastupnici Stranke rada i solidarnosti biti za razvoj grada i za GUP koji je abecedarij razvoja grada. To nije Bandićev GUP, to je GUP građana ovoga grada.

Bandić je ponovio da je GUP dobio zeleno svjetlo i Ministarstva graditeljstva i Ministarstva zaštite okoliša - Kako možete dati suglasnost i biti protiv GUP-a? Ne samo suglasnost nego i uvjete su nam diktirali u toj suglasnoti. 

"Ubod komarca", tako je opisao gradonačelnik kritike koje dobiva na račun predloženog GUP-a. Posebno se osvrnuo na nedavne prosvjede protiv njega - Mene ne zapanjuje to što su među tim prosvjednicima bili čelnici oporbe, već što bi oni ulicu, umjesto demokracije. Je li demokracija da se bez dokaza čovjeka sudi? To je mizerija od ljudi. Pa gdje mi živimo? Je li ovo Sjeverna Koreja?

Novinare je zanimalo: ako gradski HDZ sutra ne podrži GUP, znači li to raskid koalicije na na državnoj razini? Bandić odgovara - Ja o tome ne razmišljam. Hoće li netko biti za zaustavljanje projekata i razvoj grada, to pitajte njih. Ja ništa nisam dužan ni SDP-u ni HDZ-u. 

Pitalo se gradonačelnika i je li se u vezi ovog čuo s premijerom Andrejem Plenkovićem - Nisam se čuo. Ja vjerujem premjeru Plenkoviću dok me ne uvjeri u suprotno - rekao je Bandić. 

Što će biti s GUP-om znat ćemo sutra, no sada su sve oči uprte u gradske zastupnike HDZ-a.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.