Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sve je spremno za još jednu "Norijadu"!

20.05.2015.

08:32

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednji je dan nastave za učenike završnih razreda srednjih škola, što će maturanti tradicionalno proslaviti. U našemu Gradu - popularnom Norijadom.

Proslava počinje u 11 sati i 30 minuta okupljanjem na Trgu bana Jelačića. Maturante, njihove razrednike i nastavnike tamo će dočekati glazbeni program dobrodošlice. Na Trgu se očekuje oko 5 tisuća maturanata, a njih još 3 tisuće pridružit će se slavlju u parku Bundeku. Do Bundeka maturanti će doći u povorci koju će predvoditi gradonačelnik Milan Bandić.

U Park je zabranjeno unošenje alkoholnih pića te staklene ambalaže. Sve vrijeme trajanja proslave dežurat će zdravstvene službe, spasioci, redarska te zaštitarska služba.

Dan zagrebačkih maturanata - donosi i djelomične kratkotrajne izmjene u gradskom prometu.

Trasa kretanja kolone: Trg bana Josipa Jelačića - Praška - Trg N. Š. Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija V. Holjevca - Damira Tomljanovića Gavrana - Bundek. U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija.
 
Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 12 sati i to na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom.

Linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor. Dvadesetak minuta kasnije, kako se očekuje, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu. Oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara kod Miramarske za vrijeme prolaska do Avenije Hrvatske bratske zajednice.
 
Autobusne linije koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor preusmjeravat će se nešto prije 13 sati i to Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.
 
Stručne službe ZET-a pratit će prometnu situaciju na terenu, a ukoliko se za to ukaže potreba uključivat će se i dodatni prijevozni kapaciteti.

U prilogu poslušajte Izjavu glasnogovornika ZET-a Tomislava Jurića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.