Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sve je spremno za nastavu na daljinu

15.03.2020.

15:31

Autor: Krešimir Vešnik

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Sutra počinje nastava na daljinu. Na trećem programu HTV-a prenosit će se razredna nastava, a na SportskojTV gradivo za sve ostale učenike. Materijali će biti dostupni i na internetu, a iz resornog Ministarstva apeliraju da im profesori, učitelji i drugi stručnjati pošalju i svoje videouratke.

Sutra u 8 sati ujutro počinje "Škola na Trećem" za učenike razredne nastave - Sve ono što se prenosi na TV-u je odmah dostupno za sve, za sve razrede, za sve županije od sutra ujutro. Sve su obavijesti na stranicama ministarstva - rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Nastava za ostale učenike osnovnih i srednjih škola prenosit će se na Sportskoj televiziji, a sav materijal bit će i na YouTube-u.

Učenici se u određeno vrijeme moraju prijaviti u virtualnu učionicu, pojašnjava glavni savjetnik ministrice, Marko Košiček - Nije ideja da oni cijeli dan dežuraju dok se ne skupe. Zna se kada je vrijeme sastanka i kada je njihova virtualna nastava. To je važno i da se rastereti sustav tako da pola milijuna učenika ne ide u isto vrijeme na isto mjesto. Neki će krenuti ujutro, neki oko podneva, a neki kasnije poslijepodne. Same sadržaje mogu gledati u realnom vremenu ili kasnije na internetu u vrijeme kad je njima najzgodnije.

A jedan od učitelja koji sudjeluje u "Školi na Trećem" je Bojan Iličić iz Siska - Očekujem jedno novo iskustvo, i za mene i za učenike. Smatram da je ovakava interakcija, način praćenja nastave zanimljiva jer ima puno vizualnog i poticajnog sadržaja. Klinci se mogu uključiti, dajemo im dosta zadataka tako da rade i prate ono što radimo mi.    

Iličić će tako postati učitelj tisućama djece diljem zemlje pa svojim učenicima poručuje - Držite se, odmorite se, puno radite i vidimo se natrag u školi. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.