Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sve je spremno za skijaški spektakl na Sljemenu

03.01.2023.

21:35

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Zrinka Ljutić, javno izvlačenje startnih brojeva za slalomsku utrku "Snow Queen Trophy"

Zrinka Ljutić, javno izvlačenje startnih brojeva za slalomsku utrku "Snow Queen Trophy"

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Sve je spremno za skijaški spektakl na Sljemenu, unatoč visokim temperaturama. Naša uzdanica Leona Popović kao trinaesta će u srijedu startati na slalomu Svjetskoga kupa, dok Zrinka Ljutić ima startni broj 17. Prvi od dvaju slaloma Snow Queen Trophyja otvorit će slovenska skijašica Ana Bucik, odlučeno je na izvlačenjem startnih brojeva ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

Obje naše skijašice trenutačno su među deset najboljih svjetskih slalomašica, Leona Popović je deveta, dok je Zrinka Ljutić na desetom mjestu. 


- Jako sam uzbuđena i nadam se da će sve proći kako treba. Ja ću dati sve od sebe i nadam se nekom TOP 5 ili TOP 10 rezultatu, rekla je Zrinka.


- Nadam se svom dobrom skijanju, dobroj stazi i atmosferi na Sljemenu, kaže Leona.


Unatoč tomu što su temperature izrazito visoke, organizatori tvrde da je staza spremna i da ne bi trebalo biti problema. 


- Prognoza je dobra, malo hladnije i bez vjetra, a poslijepodne razvedravanje. I mislim da je to dodatni poziv da što više gledatelja dođe na Sljeme, rekao je direktor utrke Vedran Pavlek.


Snježna kraljica jedna je od najpopularnijih i najgledanijih utrka Svjetskog skijaškog kupa, s oko 150 milijuna gledatelja diljem svijeta, a koliki je to značaj za Zagreb, ali i Hrvatsku pojasnila je direktorica zagrebačke turističke zajednice Martina Bienenfeld:


- Potvrđuje se da su naši sportaši i naša velika sportska događanja najljepša razglednica i najbolji ambasadori destinacije Hrvatske, ali i Zagreba, rekla je Bienenfeld.


Za gledatelje ZET je organizirao autobuse koji će s Mihaljevca početi voziti u 10 sati, a posljednji autobus koji će vas vratiti sa Sljemena kreće u 19 sati. Spomenimo i da gledatelji na utrku neće moći Žičarom. Prva vožnja kreće u 12 i 30, a druga u 16 sati i 30 minuta.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici