Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sve je spremno za Snježnu kraljicu

30.12.2022.

16:19

Autor: Nevena Saraga

Organizacijski odbor Hrvatskog skijaškog saveza

Organizacijski odbor Hrvatskog skijaškog saveza

Foto: Nevena Saraga / Radio Sljeme

Sve je spremno za nadolazeće dvije utrke ženskog slaloma Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy" 2023., potvrdio je Hrvatski skijaški savez.

Pred nama je još jedno izdanje Snježne kraljice, a nakon dviju pandemijskih godina gledatelji se ponovno vraćaju na Sljeme.


- Na stazi Crvenog spusta su, bez obzira na toplo vrijeme, dovoljne količine snijega za utrke najboljih svjetskih slalomašica, potvrdio je direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek.


Sljemenska ženska utrka jedna je od najgledanijih na svijetu, a nerijetko i najgledanija od svih u Svjetskom kupu, a izravno će ju prenositi Hrvatska radiotelevizija.


Prva vožnja na rasporedu je u srijedu 4. siječnja u 12:30, a druga od 16:30.

Slijedećeg dana, u četvrtak 5. siječnja, na rasporedu je prijenos utrke s početkom u 15 sati, dok je druga vožnja na redu u 18 sati.


- Ono što je novo je da će izvlačenje startnih brojeva biti u utorak ispred Hrvatskog narodnog kazališta, pa će se i od tamo odaslati lijepe slike našega grada, najavio je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić.


U novom izdanju "Snježne kraljice" bit će zanimljivo pratiti što će na domaćem terenu u najboljoj svjetskoj konkurenciji napraviti naše predstavnice Zrinka Ljutić i Leona Popović koje su u dosadašnjim utrkama već postigle sjajan rezultat.


Novom će se žičarom prevoziti samo timovi skijašica, dok je za gledatelje organiziran autobusni prijevoz.


Cijena ulaznice za odrasle je 7 eura za jednu, a 10 za obje utrke, za djecu od 7 do 15 godina ona je upola manja uz konzumaciju hrane, bezalkoholnog pića i zabavni program na Krumpirištu. Djeca do 7 godina imaju slobodan ulaz.


Sve informacije, zanimljive razgovore sa Sljemena i same utrke pratite 4. i 5. siječnja i u programu Radio Sljemena.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.