Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sve spremno za doček reprezentativaca; utvrđena ruta do Trga bana Jelačića

16.12.2022.

16:46

Autor: HRT RadioSljeme; MUP

Doček Vatrenih 2018.

Doček Vatrenih 2018.

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Sve je spremno za doček Vatrenih u nedjelju. Našim reporterima dodijeljeni su zadaci, utvrđena je trasa kojom će reprezentativci putovati do Trga bana Jelačića, a iz Policije su dali savjete.

Hrvatsku reprezentaciju moći će se pozdraviti od njenog dolaska u međunarodnu Zračnu luku „Franjo Tuđman“ do Trga bana Josipa Jelačića, a gdje je od 16 sati organiziran zabavno-sportski program.


Dolazak zrakoplova s igračima i stručnim stožerom Hrvatske nogometne reprezentacije očekuje se u 17:10, daljnji polazak prema Trgu bana Josipa Jelačića oko 17:30, a dolazak na Trg između 18:30 i 19 sati.


Promet se odvija u redovnom režimu uz povremene kratkotrajne prekide zbog prioritetnog prolaska vozila s hrvatskom nogometnom reprezentacijom i članovima stručnog stožera i to sljedećom trasom:

Zračna luka „Franjo Tuđman“ – Fizirova – Zagrebačka – Čvor Buzin – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Ulica Hrvatske Bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića


Kako bi se veličanstveni doček odvio u miru i sigurnosti za sve sudionike, policija i organizatori, između ostalog, upućuju sljedeće apele:

 - izbjegavajte penjanje na krovišta okolnih zgrada, stupove javne rasvjete, prometnu signalizaciju i uređaje – semafor, reklame i slično 

 - suzdržite se od uporabe pirotehnike – u duhu operativne akcije „Mir i dobro“ izbjegavajte uporabu bilo kakve pirotehnike, posebice njeno korištenje u masama ljudi koji se očekuju na dočeku

 - postupajte po uputama nadležnih službi 

 - izbjegavajte konzumaciju alkohola!

 - koristite javni prijevoz i dislocirana velika parkirališta 


Za glazbeni dio programa pobrinut će se Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend, a himnu će izvesti Klapa Hrvatske ratne mornarice. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.