Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sve više izlagača na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2017.

19.10.2017.

14:43

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

15. Međunarodna izložba inovacija ARKA i 9. međunarodni sajam AGROARKA otvoreni su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na izložbi svoje inovacije predstavljaju pojedinci i istrazivački timovi iz Europe i svijeta.

Svake je godine sve više izlagača, a riječ je o više od dvije stotine znanstvenih, tehnoloških, medicinskih, poljoprivrednih i zabavnih inovacija. Bez inovacija nema razvoja, kazala je glavna tajnica Udruge inovatora Hrvatske, Katarina Marković dodavši kako su inovacije generator gospodarskog razvoja te da se nada kako će mladi inovatori svoje patente uspješno plasirati na tržište.

I ovogodišnja ARCA usmjerena je upravo na mlade inovatorima i njihove aktivnosti. Jedno od središnjih događanja izložbe je panel rasprava pod nazivom Inovacije u doba digitalne transformacije na kojoj će sutra sudjelovati brojni uvaženi inovatori i utemeljitelji tvrtki, među kojima je i mladi inovator Ivan Golubić tvrtke Mobile Vehicle Tehnology s prototipom pametnog bicikla. 

Sve primjenjive i korisne inovacije iz Libanona, Kine, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine zainteresirani mogu pogledati do subote u popodnevnim satima kada će se izložba službeno zatvoriti dodjelom nagrada najboljim izlagačima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.