Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sve više turista u Zagrebu!

28.03.2022.

13:15

Autor: Radio Sljeme

Trg bana Jelačića

Trg bana Jelačića

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, tijekom održavanja Festivala svjetla Zagreb, zabilježen je porast u dolascima za 179 posto, dok je broj noćenja veći za 117 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

 U periodu od 16. do 20. ožujka, registrirano je 10.876 dolaska te 23.072 noćenja. Najviše dolazaka je bilo iz Hrvatske, zatim iz Slovenije, Italije, Njemačke, BIH i Srbije, a što se noćenja tiče, najviše gostiju bilo je iz Hrvatske, zatim iz Italije, Njemačke, SAD-a, BIH i Slovenije.


 - Jako smo zadovoljni ostvarenim rezultatima, interesom te posebno komentarima na organizaciju ovogodišnjeg izdanja Festivala svjetla Zagreb. Dobili smo i preliminarne rezultate naših online promotivnih kampanja na tržištima Austrije, BiH, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije prema kojima su oglasi "Festivala svijetla" imali više od 43 milijuna prikaza, rekla je direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld.


Festival svjetla Zagreb održao se od 16. do 20. ožujka, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije. 

Uz Gornji grad, premijerno su se osvijetlile i lokacije Donjeg grada, a tijekom pet dana posjetitelji su mogli posjetiti ukupno 32 atrakcije na 31 lokaciji. 

Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, već od svog prvog izdanja 2017. godine, čime je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.