Hrvatski radio

Radio Sljeme

Svečano na Dan Sveučilišta u Zagrebu

03.11.2016.

08:22

Autor: Vesna Jurić Rukavina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dan Sveučilišta u Zagrebu obilježava će se svečanom sjednicom Senata na kojoj će govoriti i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Rektor Damir Boras izvijestit će o zagrebačkom Sveučilištu na početku 348. akademske godine.

Nakon što sveučilišno izaslanstvo na groblju Mirogoj položi vijence i oda počast preminulim profesorima i studentima, u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu u 11 sati održat će se svečana sjednica Senata. Program svečane sjednice započet će pozdravnim govorima visokih uzvanika, nakon čega će se prisutnima obratiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras izlaganjem na temu Sveučilište u Zagrebu na početku 348. akademske godine.Program obilježavanja Dana Sveučilišta nastavit će se u 17 sati, kada će se na svečanosti u auli Rektorata dodijeliti spomen medalje profesorima Sveučilišta u Zagrebu umirovljenima u akademskoj godini 2015./2016.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.