Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sveti Nikola u Dječjem domu Ivan Goran Kovačić

06.12.2017.

15:42

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sveti Nikola je u stigao i u Dječji dom Ivan Goran Kovačić. Zagrebačka zajednica tehničke kulture već 19 godina daruje štićenike ovog Dječjeg doma. Ove godine štićenicima doma Zagrebačka zajednica tehničke kulture pomoći će donacijom informatičke opreme u vrijednosti od 12 tisuća kuna.

Poklonili smo zvučnike, kompjuter, skener, tablete. Potpunu IT sopremu, a svake godine djecu vodimo i na izlet. Ove godine bit će to u svibnju ili lipnju izlet na Hum, rekla je organizatorica iz Zajednice, Iva Bagić.

Za 17-ero djece srednjoškolske dobi, Dom i Zagrebačka zajednica provode program pod nazivom Informa. Program je koncipiran kao izvannastavna i izvaninstitucionalna aktivnost tijekom koje se nastoji osnažiti polaznike i njihove odgajatelje u području primjene novih rješenja u korištenju poznatih tehnologija, te povećati konkurentnost u IT vještinama.

Njegov osnovni cilj je suzbijanje neprihvatljivog ponašanja kod djece i mladeži. Program obuhvaća informatičku pismenost te edukativne izlete kojima se oni posebno vesele, dodao je predstojnik doma Ivan Goran Kovačić.

Iako je donacija i ove godine velika, neprocjenjivi su izrazi lica djece koja svo to vrijeme, znanje i pažnju u potpunosti dobivaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.