Hrvatski radio

Radio Sljeme

Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata uz misno slavlje i tradicionalnu procesiju

31.05.2023.

08:00

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Čudotvorna slika Majke Božje od Kamenitih vrata

Čudotvorna slika Majke Božje od Kamenitih vrata

Foto: Zg nadbiskupija / HRT Radio Sljeme

Misno slavlje, u povodu svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, održat će se u 19 sati ispred  katedrale, predvodit će kardinal Mario Grech, glavni tajnik Biskupske sinode, zajedno s mons. Draženom Kutlešom, zagrebačkim nadbiskupom, kardinalom Josipom Bozanićem, nazočnim biskupima te svećenicima i redovnicima.


Misu i procesiju možete pratiti u izravnom prijenosu na našem programu. 

Nakon mise uslijedit će i tradicionalna procesija sa svijećama i likom Majke Božje, od katedrale,  Bakačevom pa sjevernom stranom glavnog gradskog trga te Radićevom do Kamenitih vrata.


Za to će vrijeme na snazi biti i privremena regulacija prometa koji će se, uz policijsku asistenciju, privremeno prekinuti od 20 do 21:30 sati na Kaptolu od broja 1 do Kamenitih vrata u gore navedenim ulicama.


Majka Božja od Kamenitih vrata postala je 31. svibnja 1991. godine zaštitnicom grada Zagreba. Povodom 260. obljetnice štovanja Gospe zagrebačke, nadbiskup zagrebački i kardinal Sluga Božji Franjo Kuharić dao joj je naslov ''zaštitnice, čuvarice i vratarice hrvatske metropole''. Kapelica Majke Božje od Kamenitih vrata je davno prerasla u općehrvatsko marijansko svetište.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.