Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sveučilište u Zagrebu predstavilo svoje kapitalne projekte

16.05.2018.

14:06

Autor: Krešimir Vešnik

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Predstavljen je Katalog kapitalnih projekata Sveučilišta u Zagrebu. Jedan dio projekata se odnosi na planiranu izgradnju novih objekata i sadržaja dok se drugi dio odnosi na planiranu rekonstrukciju postojećih.

Obuhvaćeni su projekti poput prve faze izgradnje kamupsa Borongaj i izgradnje Inovacijskog centra Nikola Tesla na FER-u. 

Cilj ovog predstavljanja je upoznavanje instiucija i javnosti sa strateškim infrastrukturnim zahvatima planiranim do 2020.-e godine, Danas predstavljamo poboljšanu verziju koju smo prije tri, četiri mjeseca bili završili, Kataloga kapitalnih projekata Sveučilišta u Zagrebu, od Medicinskog fakulteta, Kineziološkog fakulteta, od studenskih centara, PMF-a. Sada očekujemo da na temelju ovoga kataloga možemo ući u investicije i proširenje onih prostora koji nam već stoje u planovima, govori rektor Damir Boras.

Da bi se do 2020. izradila sva papirologija za realizaciju projekata potrebno je 90 milijuna kuna, U sljedećem razdoblju, do 2020. očekujemo jaču suradnju s resornim ministarstvima, s lokalnim samoupravama, s Gradom Zagrebom. Ona je i do sada postojala, ali željeli bismo to, upravo ovakvom prezentacijom još i više pojačati i dogovoriti buduće modalitete, veze i kontakte s fondovima i prikupljanje sredstava iz EU fondova, istaknuo je savjetnik rektora za prostorno planiranje Boris Koružnjak.

Iz Sveučilišta planiraju novi financijski ciklus od 2021. do 2027. godine u okviru kojega bi se veći dio projekata mogli i do kraja realizirati

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.