Hrvatski radio

Radio Sljeme

Svi dokumenti o stanu Bandićeve žene predani Povjerenstvu za sukob interesa

31.01.2020.

11:18

Autor: HINA, Davor Šalat

Marin Tironi/PIXSELL

Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić svu dokumentaciju vezanu za nedavnu kupnju stana u središtu grada kao i podrijetlo sredstava kojim je stan kupljen predao je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i to odmah nakon kupnje nekretnine, doznaje Hina u petak iz Grada Zagreba.

Iz Grada poručuju i kako se gradonačelnik drži zakona i procedure te tvrde kako je "sve transparentno i nema ništa sporno". "Kupoprodajnu cijenu nije određivao gradonačelnik, a novac za kupnju je imovina supruge koja nije bračna stečevina. Supruga gradonačelnika je od prodaje vlastite imovine dala kćeri novac za kupnju stana", pojašnjavaju iz Grada Zagreba.

Vesna Bandić, supruga gradonačelnika Bandića, prije nešto više od mjesec dana kupila stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba na Trgu Petra Petretića za 854 tisuće kuna, objavio je Index. Stan je kupljen od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić, a većina novca, 720 tisuća kuna, odmah je isplaćena na račun. Stan na Trgu Petra Petretića kupljen je kćeri zagrebačkog gradonačelnika koja se nekoliko dana prije Nove godine upisala kao njegova vlasnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.