Hrvatski radio

Radio Sljeme

15:05 / 31.10.2016.

Autor: Magdalena Pongrac

Svi sveti - posjećivanje groblja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Molitva, polaganje cvijeća i paljenje svijeća najčešći su načini na koje se dragim pokojnicima odaje počast. U duhu blagdana Svih Svetih tisuće građana obilaze groblja prisjećajući se svojih najmilijih.

Iako je cvijeće najrasprostranjeniji način za uređenje grobova, investicija je to koja svake godine sve više opterećuje novčanike građana. Iz udruga cvjećara grada Zagreba poručuju kako su cvijeće i aranžmani vrhunske kvalitete stoga su cijene porasle za nekoliko kuna. Najviše se prodaju multiflore, krizanteme, špine, margarete i aranžmani, pri čemu se cijene rezanog cvijeća kreću se od pet do dvadeset kuna, a multiflore do trideset kuna. Ako imate ograničen budžet, provjerite ponudu cvijeća na tržnicama jer su ondje cijene i do dvadeset posto niže nego na štandovima uz groblja. No najvažnije je ne ispustiti iz vida da je najbitnije ono što dolazi iz srca, bez obzira koliko novca pritom potrošili.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.