Hrvatski radio

Radio Sljeme

Svibanjska snježna "idila" na Sljemenu

15.05.2019.

12:14

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

foto: Patrik Maček/Pixsell

foto: Patrik Maček/Pixsell

Foto: - / -

Iako je sredina svibnja, zagrebačka gora izgleda kao usred zime. U srijedu u podne izmjereno je 12 centimetara snijega koji, i dalje, intenzivno pada i jamči puno deblji snježni pokrivač. Sljemenska cesta otvorena je samo za specijalizirana vozila.

Samo jedan Celzijev stupanj i prilično debeo snježni pokrivač, na Sljemenu daje dojam tipične zimske idile. Usred svibnja.

Sljemenska cesta, na koju je tijekom nevremena u nedjelju i ponedjeljak palo više od 500 stabala, prohodna je za specijalizirana i vozila hitnih službi.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama javljaju da je u tijeku uklanjanje potencijalno opasnih stabala i zemljanog materijala duž cestovnog koridora. Zbog snijega, koji intenzivno pada, uključene su i ralice. Čim Sljemenska cesta bude očišćena, a policija procijeni da je sigurna za prometovanje, bit će otvorena za promet, odnosno liniju javnog prijevoza.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.