Hrvatski radio

Radio Sljeme

Svih 235 ekipa Zimske službe čiste snijeg

03.01.2016.

07:26

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi snijeg koji pada u Zagrebu nije iznenadio Zimsku službi - svih 235 ekipa je spremno i čisti snijeg, a ima i dovoljno zaliha soli i sipine, izjavio je sinoć u glavnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku voditelj Zagrebačkih cesta-podružnice Zagrebačkog holdinga, Ante Todorić.

Sve ekipe Zimske službe su ispravne, opremljene GPS-ovima i spremne, dodao je. Spremni smo, a ovo sada doživljavamo nekako, po prognozi, kao generalnu probu i ne očekujemo neke veće probleme, poručio je Todorić.

Zimska služba Zagrebačkog holdinga proglasila je za grad Zagreb u subotu, 2. siječnja, treći stupanj pripravnosti, te je aktivirala svih 235 ekipa u 14 svojih baza. U skladištima Zimske službe pohranjeno je 14.000 tona soli te još ugovoreno 11.000 tona koje se mogu povući u svakom trenutku. 

Snijeg bi po vremenskoj prognozi u Zagrebu trebao padati do danas do podne, pa bi se onda trebalo malo razvedriti, a opet bi trebao padati u ponedjeljak i u utorak, nakon čega se predviđa zatopljenje i smirivanje vremena. Glavnu bazu Zimske službe sinoć je obišao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, potvrdivši kako će se snijeg očistiti i da je "ovo malo treninga. 

Nema tu problema. Mi imamo uhodane ekipe, najbolje obučene ljude kojima se i ovom prilikom zahvaljujem", rekao je Bandić te istaknuo kako su najbitniji ljudi koji voze ralicu. "Oni to najbolje znaju raditi. Imamo najbolje opremeljenu Zimsku službu u Europi i najbolje obučene ljude i dok je to tako mirno spavamo, kazao je Bandić, dodavši da Zagreb ima i najčistije ulice u Europi. 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.