Hrvatski radio

Radio Sljeme

Svjetsko juniorsko prvenstvo u umjetničkom klizanju u Domu sportova

04.03.2019.

14:18

Autor: Čarles Gržinić

Armin Durgut/PIXSELL

Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / -

U ledenoj dvorani Doma sportova od srijede do nedjelje održat će se Svjetsko juniorsko prvenstvo u umjetničkom klizanju. Prvenstvo je u ime Hrvatskog klizačkog saveza najavila predsjednica Morana Paliković Gruden.

Nakon punih 20 godina u našem gradu za svjetske medalje klizati će najbolji juniori i juniorke iz 44 zemlje svijeta. Koja su imena favoriti za postolja u pojedinačnoj konkurenciji rekla nam je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden
-Rusi u Zagreb dolaze u najjačem sastavu. Nakon što su na prošlogodišnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu osvojili 9 od 12 medalja u svim konkurencijama u Zagrebu žele biti još bolji. Rus Alexey Erokhov u Zagreb dolazi kao branitelj naslova. Tu je još njegov sunarodbnjak Petr Gumennik , osvajač srebra na nedavnom juniorskom Grand Prixu u Vancouveru. Kod klizačica titulu najbolje brani 14- togodišnja Alexandra Trusova-

Hrvatsko klizanje nakon priprema u Francuskoj i Rusiji, svi se nadaju, solidno bi trebali predstavljati Hana Cvijanović i Charles Henry Katanović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.