Hrvatski radio

Radio Sljeme

Taksisti zbog Ubera najavljuju tužbu protiv države i masovne prosvjede

18.10.2017.

15:31

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici taksi udruga s neuspjelog sastanka s predstavnicima državnih institucija demonstrativno su otišli nakon sat vremena. Tužbe protiv države, kaznene prijave protiv ministara i prosvjede najavljuju jer smatraju da država ne čini dovoljno da spriječi Uberovo nelegalno poslovanje.

Današnji hitni sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture za taksiste je završio neslavno. Nakon sat vremena je prekinut, jer predstavnici autotaksi prijevoznika nisu zadovoljni načinom na koji država rješava problem Uber-prijevoza. Žalosno je da je Ministarstvo od više desetaka postupaka koje mogu pokrenuti protiv Ubera-Nizozemske i Ubera-Hrvatske, kao i protiv tvrtki koje voze na području Republike Hrvatske, pokrenulo samo jedan. Dakle, ili ne znaju ili ne žele znati ili ne smiju znati! Još imamo nadu u premijera i ministricu Dalić da će konačno reći - dosta nečemu nezakonitom, da će konačno reći - poštujmo hrvatske obrtnike, poduzetnike i ljude koji plaćaju porez ovoj državi, rekao je predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Božo Miletić

Međutim, dok se to ne dogodi, taksisti će na nemar Vlade odgovoriti poduzimanjem drastičnih mjera, jer tvrde da Uberov rad na crno oštećuje njihovo poslovanje. Najavljujemo da ćemo podnijeti protiv Republike Hrvatske odštetne zahtjeve, svatko pojedinačno, a nas ima preko 2500 u Republici Hrvatskoj, i to je prvi korak ka podizanju tužbe protiv Republike Hrvatske, istaknuo je Miletić.

Osim tužbom koju će podići protiv države, taksisti su najavili i prosvjede u svim većim gradovima u Hrvatskoj, ali ovaj put u znatno većoj mjeri nego do sada, jer kako kažu, ovakav nerad pravne države zaslužuje jasan odgovor poduzetnika i obrtnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.