Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tamburaški orkestar HRT-a Božićnim koncertom uljepšao pacijentima boravak

22.12.2017.

15:23

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osmi put Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije uveseljava, u ovo advenstko vrijeme, svojom glazbom pacijente i osoblje kliničke bolnice Sveti Duh. Koncertom od sat vremena, uz posebne gošće, svirao je orkestar pod vodstvom maestra Siniše Leopolda.

Posebno je teško onima koji se za Božić pronađu u bolnici umjesto u toplom domu i okruženju vlastite obitelji.

Upravo zbog toga željeli smo donijeti Božić preko glazbe, koje je ujedno i terapija. Božić pokušavamo i približiti pacijentima božićnim pjesmama i ugođajem u bolnici, a time sasvim sigurno olakšamo pacijentima i psihološku dimenziju kao i duhovnu da lakše podnesu te teške dane, rekao je ravnatelj bolnice Mladen Bušić.

Uz gošću Sandru Bagarić, na koncertu je pjevala i Zdenka Kovačićek koja je ove godine proslavila 60 godina svoje glazbene karijere.

S obzirom da sam bila prije dvije i pol godine ovdje u bolnici zahvaljući doktorima i osoblju osjećala sam se kao doma. I danas sam uzbuđena i osjećam se odlično, objasnila je Kovačićek.

Na božićnom repertoaru pronašle su se od narodnih, prigodno božićnih, novogodišnjih do jazz pjesama, a ugodna atmosfera ovog jedinstvenog koncerta vladala je cijelom bolnicom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.