Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tehnička pomoć Gradu Zagrebu za provedbu ITU mehanizama

12.03.2018.

12:46

Autor: Čarles Gržinić

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

"Tehnička pomoć Gradu Zagrebu za provedbu Mehanizama integriranih teritorijalnih ulaganja" bio je tema konferencije za novinare koja se u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Olivere Majiuć danas održala u hotelu Internacional.

Mehanizam integralnih teritorijalnih ulaganja je financijski mehanizam Europske unije putem kojeg se po prvi puta nakon regija , urbani razvoj kroz financijske projekte usmjerava
na gradove i općine.
Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić tako najavila je korištenje bespovratnih EU sredstava za tehničku pomoć Gradu Zagrebu za provedbu ITU mehanizama, uspostavu sustava , zapošljavanje , edukaciju i stručnu podršku djelatnicima Odjela za provedbu mehanizama integriranih teritorijalnih ulaganja ureda za programe i projekte Europske unije. Te  za zadaće i aktivnosti koje su vezane za Operativni program "Konkurentnost i kohetija"

Sve planirano za područje Urbane aglomeracije Zagreba u koji ulaze naš grad i još 29 jedinica lokalne samouprave što se EU fondova tiče planiranih 126 miliona eura mora biti realizirano do kraja financijskog razdoblja 2014 – 2020.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.