Hrvatski radio

Radio Sljeme

Teleoperatori od 1. srpnja poskupljuju dio svojih usluga, o tome su obvezni obavijestiti korisnike

02.06.2022.

14:53

Autor: Radio Sljeme

Poskupljuju telekom usluge

Poskupljuju telekom usluge

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Tri najveća teleoperatora od 1. srpnja najavila su poskupljenje dijela svojih usluga. Operatori na slobodnom tržištu imaju pravo slobodno formirati cijene, ali o tome moraju obavijestiti svoje korisnike u roku od 30 dana pisanim putem ili telefonom.

Korisnici u istom tom roku imaju pravo raskinuti ugovor ako smatraju da će promjena uvjeta ići na njihovu štetu bez ikakve naknade, kazala je u našoj emisiji 9, 99 zamjenica rukovoditelja Odjela pravnih poslova u HAKOM - u Marina Ljubić Karanović.


Korisnicima koji otplaćuju mobilni uređaj prema otplatnom planu i nemaju ugovornu obvezu, cijena se ne smije podizati niti naplatiti ikakva razlika. Dođe li do poskupljenja, imaju pravo promijeniti operatora i nastaviti plaćati uređaj prema otplatnom planu kako je dogovoreno, a zatim kod novog operatora odabrati uslugu koju žele, pojasnila je naša sugovornica. Ljubić Karanović objasnila je i proceduru kod prigovora na kakvoću usluge. Obavezno imajte pisani trag e - poštom.


- Ako taj kvar nije otklonjen, ako se to ponavlja, onda se obraća pisanim putem ili putem e - maila operatoru, može priložiti sve ove mailove koje ima kao dokaz i to je prvi stupanj, ako ne dobije zadovoljavajući odgovor, onda postoji drugi stupanj kod operatora, to se zove reklamacija povjerenstvu operatora, i ako ni tada nisu zadovoljni, onda imaju rok od 30 dana javiti se HAKOM - u - napomenula je.


U svakom trenutku telefonom ili putem interneta možete kontaktirati s HAKOM - om ako uočite određene nepravilnosti. Također, savjet korisnicima - definirajte svoje korisničke potrebe jer na tržištu je bezbroj korisničkih paketa od kojih mnogi nisu toliko atraktivni da bi ih operator reklamirao, a možda su upravo ono što vi trebate.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.