Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tematska sjednica o sportskim objektima početkom ožujka

21.02.2019.

14:10

Autor: Davor Šalat

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Trebala bi se napraviti ozbiljna strategija kako će se Grad ponašati sa sportskim objektima pa će se o tome održati tematska sjednica više odbora Gradske skupštine, istaknuo je u našoj emisiji Gradska posla nestranački gradski zastupnik Vladimir Ferdelji.

 

Ferdelji je član skupštinskog Odbora za kontrolu koji je prijedlog osnivanja poduzeća Sportski objekti ocijenio nedovoljno osmišljenim te predložio povlačenje te točke s dnevnog reda skupštinske sjednice u utorak.

- Odbor za kontrolu tražio je tematsku sjednicu o tome da se napravi jedna ozbiljna strategija kako će se ustvari ponašati s tim sportskim objektima i ona će biti održana, sad je dogovoreno, negdje početkom ožujka. Mi smo ustvari zbog toga tražili da se odgodi ta točka do sljedeće sjednice kako bi to postalo dio jednog općeg plana koji bi mogao biti puno pametniji i puno bolji nego što danas radimo sa sportskim objektima - istaknuo je Ferdelji.     

Je li osnivanje novog, kako su ga već nazvali, gradskog sportskog holdinga uopće dobra?

- Ta ideja ne mora biti loša, međutim je pitanje kako će se realizirati. Iskustvo nam govori da se uvijek takve ideje realiziraju nauštrb javnog sektora. Mi imamo primjer bazena na Sveticama koji je tako realiziran pa je nekoliko puta skuplji nego što je trebao biti. Imamo čitav niz takvih primjera - dodao je Ferdelji   

Ferdelji smatra da je neozbiljno najavljen projekta takozvanog Zagrebačkog Manhattana na Kajzerici. Zaključio je da bi se prvo, možda i na međunarodnom natječaju, trebao napraviti urbanistički plan za taj projekt pa tek onda naći investitore koji bi plan i ostvarili.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.