Hrvatski radio

Radio Sljeme

Teško stradali spuštajući se Crvenim spustom na strunjači!

26.12.2021.

19:29

Autor: Ivan Hlupić, Radio Sljeme

Sljeme noću / Ilustracija

Sljeme noću / Ilustracija

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Dvojica mladića noćas su se teško ozlijedila na Sljemenu spuštajući se Crvenim spustom na strunjači. 

Prema policijskom priopćenju, najprije su na strunjači bila četvorica - od kojih jedan maloljetnik, a nakon što su dvojica skočila s nje, druga dvojica 18-godišnjaka velikom su brzinom naletjela na čvrstu prepreku. Spašavala ih je Gorska služba spašavanja. Prevezeni su u bolnice u Vinogradskoj i Draškovićevoj. U Klinici za traumatologiju jedan je 18-godišnjak podvrgnut operaciji zbog ozljede kralježnice a drugi se nalazi na Klinici za neurologiju KBC-a Sestre milosrdnice zbog ozljeda glave i lijeće ga konzervativno, potvrdio je ravnatelj tog KBC-a Davor Vagić.


Kako smo neslužbeno doznali, mladići su u gornjem dijelu potpuno zaleđene staze sjeli na jednu od zaštitnih strunjača i vrlo brzo, već prije poznatog "Filtera", izletjeli u šumu. Skijalište Sljeme nije otvoreno za građanstvo a nije nam poznato jesu li zaštitne ograde i oznake upozorenja bile postavljene na stazi. Gorskim spasiteljima trebalo je oko 2 i pol sata od poziva upomoć do dovršetka intervencije, uz napomenu da je većina njih u pomoć krenula iz grada. Izvukli su unesrećene i prije nego je Hitna pomoć stigla do vrha Medvednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.