Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tiha privatizacija Holdinga?

07.05.2015.

11:29

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pitanja o Holdingovim trgovačkim društvima gradonačelnika Milana Bandića potaknula su da najavi privatizaciju nekih Hodingovih djelatnosti.

"...Pripremimo se za tržišnu utakmicu, gospodo. To da ćemo Čistoću, figurativno govorim sutra...određene djelatnosti...morati staviti na tržište to je isto kao dva i dva - četiri...Lažna solidarnost će biti povijest, prošlost..." - najavio je gradonačelnik Milan Bandić.

Nova kulturna afera razvija se oko novog ravnatelja Komedije Nike Pavlovića. Tu je temu u Skupštini otvorila HDZ-ova zastupnica Margareta Mađerić. "...Ne slažem se da ravnatelj odrađuje svoj posao...jedino ako je njegov posao da otkazuje predstave, da ne isplaćuje honorare, a da sebi i svojem najužem timu zaposlenika isplaćuje bonuse i stimulacije...ako je to njegov posao, onda u redu..." - upozorila je Mađerić. Upitala se i tko zapravo imenuje ravnatelja.

Gradonačelnik Milan Bandić na ta je upozorenja odgovorio najavom da će s Pavlovićem razgovarati, no ne i da će ga smijeniti.

Gradski zastupnici na sjednici bi trebali odlučivati i o prijedlogu da se general pukovnik u mirovini Mladen Markač proglasi počasnim građaninom Grada Zagreba, o dodjeli nagrade "Zagrepčanka godine" te Nagrade Grada Zagreba.

U prilogu poslušajte novinara Ivana Hlupića - Aktualac -drugi dio.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.