Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tijekom primanja medicinske pomoći u KB-u Dubrava vrijeđao osoblje

28.01.2019.

11:06

Autor: Mario Mihaljević

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

U još jednoj zagrebačkoj bolnici zabilježen je incident, ovoga puta je 24-godišnjak u KB-u Dubrava tijekom primanja liječničke pomoći, vrijeđao medicinsko osoblje pa zatim aktivirao vatrogasni aparat.

Muškarcu je pola sata iza ponoći pružena liječnička pomoć u KB-u Dubrava, pri čemu je on verbalno vrijeđao medicinsko osoblje, doznaje se od zagrebačke policije. Također je aktivirao vatrogasni aparat.

Nakon policijskog postupanja muškarcu je pružena adekvatna liječnička pomoć. Napad na medicinsko osoblje zabilježen je i u petak u bolnici na Jordanovcu, gdje su dvije žene i maloljetnik napali zdravstvene djelatnike i oštetili inventar zbog čega su završili u pritvoru uz kaznene prijave zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Zagrebačka policija provela kriminalističko istraživanje nad nedostupnim 26 godišnjakom, maloljetnikom i dvije žene u dobi od 49 i 25 godina, zbog sumnje da su počinili tri kaznena djela prijetnji na štetu četiri zdravstvena djelatnika bolnice na Jordanovcu i oštetili bolnički inventar.

Nakon smrti teško bolesnog člana obitelji, 26-godišnjak i maloljetnik uništavali su inventar bolesničke sobe te prijetili smrću medicinskim djelatnicima, a pridružila im se i 49-godišnjakinja koja je jednom liječniku zaprijetila bacanjem bombe, a ostalim medicinskim djelatnicima upućivala ozbiljne prijetnje po njihov život.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.