Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tijekom vikenda u Zagrebu 575 prometnih prekršaja

17.08.2020.

12:46

Autor: Mario Mihaljević

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebačka policija zabilježila je tijekom proteklog vikenda 575 prometnih prekršaja, od čega 22 slučajeva vožnje u alkoholiziranom stanju, 401 prekršaj nepropisne brzine, 48 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 16 prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

U preventivno represivnoj akciji pojačanog nadzora vozila i vozača na zagrebačkom području zabilježeno je i sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, od čega dva pod zabranom te 10 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom.

Pet osoba smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a dvije osobe su uhićene i privedene na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Kod četiri vozača izmjereno je više od 1,5 promila alkohola, a zbog vožnje u pijanom stanju evidentirano je i pet mladih vozača, precizirala je zagrebačka policija. Tijekom provedbe akcije testirane su tri osobe na drogu, a u sva tri slučajeva test je bio negativan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.