Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tin Express razveselio 200 dječaka i djevojčica s posebnim potrebama

03.12.2018.

12:19

Autor: Čarles Gržinić

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom HŽ Putnički prijevoz, po 21 puta, bio je organizator "Tin expressa" humanitarne vožnje za djecu s invaliditetom, nezbrinutu i napuštenu djecu te Udruge koje se brinu o djeci.

Na prvom peronu Glavnog kolodvora 200 djece, roditelja, pratitelja i voditelja jedva je dočekalo da se ukrca na vlak na kojem su biti vilenjaci, Djed Mraz i Sv. Nikola koji istiće:
"Naš je vlak veseli vlak. Pjesme se stalno pjevaju , plešemo, jednostavno uživamo".

Zašto je za djecu jako važno da budu u tom vlaku, objasnila nam je predsjednica Udruge "Anđeli" Jasna Primorac.

"Vlak je mjesto gdje možemo naučiti sa sebi sličnima kako se ponašati u vlaku. To ih zaista veseli. Oni znaju gdje su došli. Netko voli samo gledati kroz prozor kako mu promiču slike. Netko pak voli druženje s animatorima. Svi vole pjesmu. Naša djeca moraju imati priliku da se više van naučene rutine, uključe u svakodnevni život."

Vlak koji donosi radost, zabavu i poklone vozi od Zagreba do Savskog Marofa. Nakon sat vremena vožnje, djeca se vračaju nasmijana, s poklonima koji su dio blagdanskog ozračja koji svi vole doživjeti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.