Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tisuće maturanata slavilo zadnji dan srednje škole do kasnih sati

23.05.2019.

08:20

Autor: Mario Mihaljević, Vesna Jurić-Rukavina

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

Šest tisuća maturanata iz 93 zagrebačke srednje škole jučer je slavilo završetak srednjoškolskog obrazovanja. Policija je privela 14 maturanata zbog povrede javnog reda i mira. Zbog pretjeranog konzumiranja alkohola i lakših ozljeda, 15 maturanata dobilo je hitnu medicinsku pomoć.

Maturanti su svoj dan počeli slaviti okupljanjem na Trgu, a neizostavan dio proslave su zviždaljke, ples, pjesma, brašno, alkohol, kupanje u fontani Manduševac i šarene razredne majice s natpisima poput "Naše kute životinje se plaše, zbog čega se repom više ne maše", "Dvije ploče jedan izolator, mala moja to je kondenzator", "Odlazak u Njemačku u obzir ne dolazi, dok zadnji kukac po Hrvatskoj plazi" te "Kruha i integrala".  

Mlade je zabavljao glazbeni program u izvedbi DJ Turk & Jocker, uz pratnju Jakše Jordesa na saxofonu, animatora Marka Petra Oreškovića i Lea Milea.

U 12 sati, maturanti i glazbenici u povorci su krenuli prema Bundeku, gdje će im se pridružiti još dvije tisuće maturanata, a program će trajati do 21 sat. 

U glazbenom djelu programa na Bundeku sudjelovat će Turk The DJ, Phillip J & Monks, Domagoj Ivanković (Sax), Kings band live, DJ Vilim Haramina, DJ Go Cut & Domagoj Ivanković te kao specijalno iznenađenje Indira Forza.
U parku će cijelo vrijeme dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa bit će osigurane pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.