Hrvatski radio

Radio Sljeme

12:41 / 25.05.2016.

Autor: Davor Šalat

Tisuću učenika na Sajmu mogućnosti u Dugavama

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U osnovnoj školi Fran Galović u Dugavama održava se Sajam mogućnosti na kojem se osnovnoškolcima nude brojne slobodne aktivnosti kako bi ih se usmjerilo prema zdravim životnim navikama. Učenici mogu birati između raznih sportova, izviđačkih aktivnosti, crtanja i tehničke kulture.

Sajam mogućnosti organizira Policijska uprava zagrebačka i nekoliko gradskih ureda.

Nudimo djeci 4. i 5. razreda osnovnih škola sadržaje kroz izvannastavne školske aktivnosti. Na taj način promoviramo zdrave stilove života i potičemo djecu da se više angažiraju i kroz sport i druge slobodne aktivnosti kako bi ih doslovno maknuli s onih opasnosti koje im prijete - to su suvremena sredstva ovisnosti od zloupotrebe alkohola, droge i drugih aktivnosti. Na ovom Sajmu mogućnosti sudjeluje deset škola. Mi smo pozvali oko tisuću učenika na ovaj sajam baš iz tog razloga da što više djece sudjeluje i da se uključe u te aktivnosti, rekao je voditelj službe prevencije u spomenutoj policijskoj upravi Velimir Tišma. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.