Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tjedan glazbe za djecu i mlade u Lisinskom

01.04.2019.

12:32

Autor: Boris Bogić

Igor Kralj\PIXSELL/PIXSELL

Igor Kralj\PIXSELL/PIXSELL

Foto: - / -

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog predstavljen je ovogodišnji program "Tjedna glazbe za djecu i mlade". Projekt traje već 14 godina, a posvećen je razvoju mlade publike i njegovanju umjetničke vrijednosti klasične glazbe.

Ovogodišnje nadahnuće "Tjedna glazbe za djecu i mlade" koji se održava u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži, Zagrebačke filharmonije i Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog je Žar ptica Igora Stravinskog, ruskog skladatelja i jednog od najvećih glazbenih imena 20. stoljeća. 

Svečano je otvorena izložba likovnih radova pristiglih na Nagradni natječaj "Radost slikanja uz glazbu" te su proglašeni najbolji radovi.

Prvo je mjesto osvojila Mihaela Suk, učenica 8. razreda osnovne škole Dora Pejačević iz Našica. 

Predstavljanje koncertnih izvedbi Žar ptice, baletne suite Igora Stravinskog, održavaju se u srijedu od 9.30 i 11.00 sati i četvrtak od 11.00 sati.

Tjedan glazbe za djecu i mlade se održava u suradnji s Školom suvremenog plesa Ane Maletić i potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske te  Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, kao i pod pokroviteljstvom HEP-a te sponzorstvom Školske knjige.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.