Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomašević: "Bandić izvlači novac preko žičare za svoju kampanju"

23.11.2020.

16:45

Autor: Magdalena Pongrac

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Tomislav Tomašević podnio je, u ime političkih platformi Možemo i Zagreb je naš, kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića zbog zlouporabe položaja i ovlasti te nezakonitog pogodovanja vezanog uz izgradnju sljemenske žičare.

Sedmosatni videouradak s Youtube-a od prvog dana miriše na veliku aferu. Osjetio je to i Tomislav Tomašević koji je DORH-u i Uskoku podnio kaznenu prijavu, dijelom i zato da bi mogao pratiti poduzimaju li što u vezi sumnji koje su potaknute objavom videa. Odgovornost za sve što se dogodilo, smatra Tomašević, uz Bandića snosi i HDZ.

Tomašević, koji će najvjerojatnije biti protukandidat Milanu Bandiću na lokalnim izborima pretpostavlja da se malverzacijama oko žičare izvlači novac koji će biti iskorišten u Bandićevoj kampanji za lokalne izbore.

Gradonačelnik Milan Bandić o žičari je zakopčan do grla. Jučer je uputio priopćenje u kojem tvrdi da je sve čisto, budući da je nadzor već ranije utvrdio nepravilnosti u projektu zbog kojih je moralo doći do aneksa ugovora i poskupljenja projekta, te da će Grad protiv odgovornih pokrenuti pravne korake. Jutros o svemu nije želio reći gotovo ništa.

Barem do njezina puštanja u rad žičara će sasvim sigurno biti prvorazredna politička tema u Zagrebu. Pitanje je - hoće li postati i više od toga?

O kaznenoj prijavi Tomislava Tomaševića protiv Milana Bandića izvještava Ivan Hlupić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.