Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Tomašević jako podsjeća na Bandića"

08.10.2021.

09:15

Autor: Nikolina Devčić

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon bombastične objave bivšeg člana Uprave Zagrebačkog holdinga Ante Samodola u kojoj je teško optužio gradonačelnika Tomaševića i njegove najbliže suradnike da krše obećanja, dogovore i da ih zanimaju samo igre moći - nižu se reakcije.

Vesna Škare Ožbolt poručuje da Tomašević u svojim gradonačelničkim odlukama toliko podsjeća na svog prethodnika kao da mu je isti bio mentor, što naziva "političkim stockholmskim sindromom Tomislava Tomaševića".

- Dovoljno je podsjetiti na to da su i pokojni Bandić i sada Tomašević imenovali Samodola zbog njegove vrhunske stručnosti, ali ga isto tako brzo smijenili kad im je ta stručnost počela remetiti planove. Obojica su htjeli kontrolirati djelovanje Ante Samodola u Holdingu, i obojica su ga smijenili čim su uvidjeli da ne mogu - napisala je Škare Ožbolt.

Bivša kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Tomaševiću poručuje da se trebao više potruditi te da se s pokojnim Bandićem barem znalo kojem je kumu otišla lova u džep, a da ovdje ne znamo ništa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.