Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomašević na silu stavlja ruku u novčanik građana i uzima im novac, tvrdi gradski HSLS

06.03.2023.

12:48

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Gradski HSLS

Gradski HSLS

Foto: Lovro Domitrović / PIXSELL

Umjesto da krene u reformu i smanji gubitke sustava, gradonačelnik Tomašević poseže za Bandićevim receptom - na silu stavlja ruku u novčanik građana, poručuje gradski HSLS nezadovoljan pokupljenjem vode. Zamjeraju gradskoj vlasti i, kako je rečeno, ideološka preimenovanja ulica.

Ni ove godine od projekta obnove kanalizacije i vodovoda u Zagrebu neće biti ništa, tvrdi čelnik gradskog HSLS-a Darko Klasić te dodaje da je upravo to, a ne proceduralna pogreška zbog koje je najavljeno poskupljenje vode od 15 posto prepolovljeno, najveći grijeh Davora Poljaka, smijenjenog direktora Vodoopskrbe i odvodnje. Klasić kao najveći problem sustava vidi brojne nezakonite priključke. 


- Prema procjenama ima gotovo 15 tisuća ilegalnih priključaka. Ti priključci stvaraju godišnju štetu u vodoopskrbnom sustavu od otprilike 4 milijuna eura. Nije pošteno da povećanje troškova vode plaćaju oni građani koji savjesno plaćaju svoje režije i vodovod. Umjesto da hrabro krene u reformu i smanji gubitke sustava, gradonačelnik opet poseže za Bandićevim receptom - na silu stavlja ruku u novčanik građana i uzima im novac, kaže Klasić.


Pored komunalnih, brinu Klasića i ideološke teme. Pita se kako je moguće da u gradskom proračunu ima sredstava za preimenovanje ulica, a nema za financiranje boksova za spremnike otpada. Smatra da je na ovoj temi srušen mit o tome da su stranke zeleno - lijeve koalicije europski orijentirane.


- Možemo u Zagrebu provodi promjenu naziva imena ulica osoba koje su djelovale za vrijeme NHD, a nameće imena ulica osoba koje su bile komunistički lideri i koji su zatirali osobne slobode i ljudska prava, tvrdi čelnik gradskog HSLS-a.


Pritom Klasić misli na Milku Planinc, čije se ime ipak neće uvrstiti u Fond imena za imenovanje javnih površina.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici