Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomašević ne očekuje dodatna poskupljenja vode

02.03.2023.

14:28

Autor: Radio Sljeme

Poskupljenje vode

Poskupljenje vode

Foto: Slaven Branislav Babić / Pixsell

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je da ne očekuje dodatna poskupljenja vode, nakon što je poskupjela za 15 posto, premda Vodoopskrba i odvodnja (ViO) financira i druge investicije osim modernizacije vodovodne mreže.


-Projekt Zagreb uključuje nekoliko komponenti, uključujući proširenje i modernizaciju vodovodne mreže te pročišćavanje otpadnih voda, za što treba izdvojiti 100 milijuna kuna godišnje u idućih pet godina-, rekao je Tomašević novinarima tijekom predstavljanja Festivala svjetla Zagreb. 


-Ovo je prvo poskupljenje vode od 2012. godine, nije da svako malo voda poskupljuje. Ne vjerujem da će doći do dodatnih poskupljenja. Ovo omogućuje stabilnu projekciju za nužne investicije u sljedećih šest godina-, rekao je. Ponovio je da u posljednjih 40 godina nije bilo investicija u zagrebačku vodoopskrbnu mrežu, dok su samo prošlog tjedna pukla dva magistralna cjevovoda.  


-Išli smo na poskupljenje koje je nužno da bi sufinancirali dio 'Projekta Zagreb', ali ima i drugih investicija koje će se financirati iz prihoda ViO, te iz EU-ovih fondova poput Fonda solidarnosti-, istaknuo je. -Nijedan drugi grad u Hrvatskoj nema toliko problema s vodoopskrbnom mrežom-, tvrdi Tomašević, a razlog tome, osim nedostatka ulaganja, su i posljedice potresa.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.