Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomašević potvrdio: Vrtići u Zagrebu zasad neće poskupjeti

02.09.2022.

15:44

Autor: Radio Sljeme

ilustracija

ilustracija

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Grad Zagreb za sada ne planira povećati cijena vrtića, no nastavi li se poskupljenje energenata ni ta opcija nije isključena, najavljuju iz gradske uprave. 

Zagreb je jedan od gradova s najnižim cijenama vrtića i tako će za sada ostati, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević odgovarajući na pitanja novinara na predstavljanju uvođenja srednjoškolskog predmeta Škola i zajednica.

 

Istaknuo je i da je Zagreb jedan od gradova koji ima socijalni cenzus zbog kojeg su cijene vrtića socijalno diferencirane prema mogućnostima roditelja.


- Iako su već poskupjele cijene hrane i drugi materijalni troškovi kada su vrtići u pitanju, odlučili smo da cijene vrtića zasad nećemo podizati. Grad Zagreb iz proračuna već apsorbira dosadašnju inflaciju. Ali ako dođe do drastičnog poskupljenja cijena energenata onda ćemo morati razmotriti i to - istaknuo je gradonačelnik napomenuvši da je politika ove gradske uprave da dječji vrtići budu što dostupniji svima. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici