Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomašević predstavio nestranački Savjet za Zagreb

17.04.2021.

15:53

Autor: Nevena Saraga

Foto: Radio Sljeme

Foto: Radio Sljeme

Foto: - / -

Kandidat za gradonačelnika koalicije Možemo! i Zagreb je naš! Tomislav Tomašević i kandidati za zamjenicu odnosno zamjenika gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet predstavili su na Zrinjevcu „Savjet za Zagreb“, kojim će, kažu, aktivirati znanje i iskustvo bitno za razvoj grada.

Nestranačko savjetodavno tijelo, kaže Tomašević, u kojem je 14 istaknutih hrvatskih stručnjakinja i stručnjaka, pomoći će im u kampanji i po preuzimanju upravljanja gradom, pružati savjetodavnu podršku u nizu područja ključnih za razvoj grada.

- Radi se o nestranačkom stručnom tijelu u koje smo okupili doista vrhunske stručnjake za različita područja koja su bitna za održivo i dobro funkcioniranje Zagreba. To je na neki način njihov doprinos, sa savjetima, nama u ovoj kampanji, a nadamo se i poslije, nakon izbora, kada dođe do promjene vlasti, i u upravljanju gradom. Želimo i na taj način aktivirati sve kapacitete, svo znanje i iskustvo koje Zagreb može ponuditi i zato smo okupili ovaj Savjet, naglasio je Tomašević.

Od članova Savjeta predstavili su se stručnjak za ekološku poljoprivredu i zaštitu okoliša Darko Znaor, inženjerka biologije Nataša Janev Holcer, financijski stručnjak Ratko Bajakić, ginekologinja i stručnjakinja za reproduktivno zdravlje Jasenka Grujić, dvostruki zlatni olimpijac Tomislav Paškvalin, umirovljeni profesor makroekonomije i stručnjak za pitanja ekonomskih nejednakosti Ivo Bićanić, operna pjevačica Dunja Vejzović, umirovljeni profesor i sociolog u području vojske i sigurnosnih službi Ozren Žunec, a svoje znanje i iskustvo ponudili su i arhitektica i sveučilišna profesorica Hildegard Auf-Franić i specijalist za obnovu poslije potresa inženjer Dario AlmesbergerU Savjetu za Zagreb su i urbanisti Vinko Uhlik i Borislav Doklestić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj Mirjana Matešić i suvremena umjetnica Sanja Iveković.

Tomašević je komentirao i ankete prema kojima je i dalje kandidat s najvećom podrškom građana:

- Ankete su dobre, trendovi su dobri, najbitnije su reakcije s terena. Ne opuštamo se, zadnji atom snage ćemo ostaviti u kampanji, zapravo se ponašamo kao da gubimo ili da zaostajemo, istaknuo je kandidat platformi Možemo! i Zagreb je naš! Tomislav Tomašević, te dodao kako im je svejedno tko će biti u drugome krugu izbora, naglasivši da su potpuno uvjereni u ulazak u drugi krug i u pobjedu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.