Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomašević prvi gradonačelnik na komemoraciji za smaknutu obitelj Zec

07.12.2021.

14:32

Autor: Ivan Hlupić, Radio Sljeme

Tomašević na konferenciji za novinare u gradskoj upravi

Tomašević na konferenciji za novinare u gradskoj upravi

Foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

Antifašistička liga i Srpsko narodno vijeće večeras kod Adolfovca na Medvednici organiziraju komemoraciju u povodu 30. godišnjice ubojstva obitelji Zec. Komemoraciji će prvi puta prisustvovati jedan zagrebački gradonačelnik.


Uz program, koji će od 18 sati uključiti čitanje poezije i svjetlosnu instalaciju sjećanja, održat će se i kratki govori te položiti ruže na mjestu smaknuća majke i kćeri Zec. - Tragedija je da u 30 godina nijedan gradonačelnik nije posjetio to mjesto zločina na Medvednici. Bilo je krajnje vrijeme da netko u ime Grada Zagreba oda pijetet i počast žrtvama tog zločina, poručio je Tomislav Tomašević. Organizatori komemoracije za obitelj Zec godinama traže da se ubijenoj 12-godišnjakinji, Aleksandri Zec, posveti jedna zagrebačka ulica ili trg. Tomašević smatra da se najprije na odgovarajući način treba obilježiti mjesto zločina na Medvednici, jer to do danas nije učinjeno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.