Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomašević: Stadion na Maksimiru je sramota!

20.12.2022.

16:04

Autor: HRT Radio Sljeme

Gradonačelnik Tomislav Tomašević

Gradonačelnik Tomislav Tomašević

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Novi koalicijski sporazum, ali i novi maksimirski stadion, glavne su teme konferencije za medije zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. O stanju u Dinamu prvi čovjek grada trebao bi se informirati danas, dok će o sporazumu sutra pregovarati. 

Od rujna nema koalicijskog sporazuma između SDP-a i Možemo. Do kraja godine to bi se trebalo promijeniti. Sutra se, otkrio je gradonačelnik Tomislav Tomašević, sastaju pregovarački timovi - Nisam još vidio sve detalje. Volio bih na sastanku vidjeti koji su prijedlozi SDP-a, što su ključni projekti koje bi mi morali ostvariti do kraja mandata da možemo reći biračima da smo ispunili svoja obećanja.


A gradonačelnik će se pak danas sastati s predsjednikom i Upravom Dinama - Želim se direktno informirati o događanjima koja su burna. Mislim da su razgovori s predsjednikom Barišićem i s Upravom do sada išli u dobrom smjeru, kao i razgovori i s vladom i HNS-om. Očekujem da se tako i nastavi. S naše strane postoji dobra volja. Inzistirat ćemo da sve bude zakonito i transparentno.


Kada je Dinamo u pitanju, stanje, obnova ili izgradnja njegova stadiona, nezaobilazna su tema - Ovakav stadion u glavnom gradu Hrvatske je nedopustiv. To je sramota, prije svega onih koji su 20 godina ulagali u tu sramotu, devastirali stadion, uložili 800 milijuna kuna u nešto što je ruglo. Ono što bi bila tragedija da ovakva situacija na Maksimiru bude i za 4 godine. Radimo ono što smo rekli da ćemo raditi, raščišćavamo imovinsko-pravne odnose sa Zagrebačkom nadbiskupijom... S druge strane radimo i na zamjenskom stadionu - rekao je Tomašević.


Plan je rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj - Kako bi se on dodatno obnovio i kako bi mu se proširio kapacitet na 12 tisuća mjesta sa sadašnjih 4 tisuće te zadovoljavanje četvrte kategorije UEFA-e kako bi se tamo mogle igrate sve utakmice koje su potrebne - istaknuo je gradonačelnik. 


Radovi na ovom pak stadionu, najavljuje gradonačelnik, trebali bi početi za godinu dana.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.