Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomašević: U protekloj godini dva najvažnija pothvata novi sustav odvajanja otpada i restrukturiranje Zagrebačkog holdinga

10.01.2023.

13:37

Autor: Radio Sljeme

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Na početku Nove, uvijek je vrijeme za osvrt na godinu iza nas. To je učinio i gradonačelnik Tomislav Tomašević, istaknuvši kao glavno postignuće uvođenje novog sustava prikupljanja i naplate odvoza otpada


Desetljećima se po ovom pitanju nije činilo ništa, a sada imamo konkretne rezultate, rekao je Tomašević:


- Kada govorimo, primjerice, o povećanju odvajanja otpada, ja bih volio čuti koji je to grad u Hrvatskoj u tako kratkom roku dostigao takvo smanjenje miješanog komunalnog otpada. Volio bih čuti jedan grad u Hrvatskoj koji je to uspio u nekoliko mjeseci, 27% manje miješanog komunalnog otpada, 40% više plastike, 30% više biootpada, 9% više papira. Ono što mogu reći da najnovija statistika pokazuje i 50% više plastike.


Još jedan veliki pothvat svakako je i restrukturiranje Zagrebačkog holdinga, tvrtke koja je bila doslovce na rubu bankrota kada smo došli na vlast, kaže Tomašević i pojašnjava kako je sada situacija sasvim drugačija:


- Iako je 2021. godinu Zagrebački holding kao grupa završio s rekordnim gubitkom od 780 milijuna kuna, znači nešto više od 100 milijuna eura gubitka za tvrtku od oko 4 milijarde kuna prihoda, otkad radi nova Uprava Zagrebačkog holdinga, očekujem da će Holding završiti s pozitivnim rezultatom. I ponovit ću da je gubitak Zagrebački holding imao 3 godine zaredom - naglasio je prvi čovjek grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.