Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomašević " Voda mora poskupjeti jer je trenutna situacija neodrživa"

17.01.2023.

13:45

Autor: Radio Sljeme

Gradonačelnik Zagreba

Gradonačelnik Zagreba

Foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će od ožujka voda poskupjeti za 15 posto, istaknuvši da razlog nije Vladina uredba o povećanju visine naknade, već nužna ulaganja u vodnu infrastrukturu u koju nije ulagano zadnjih 70 godina.


Iako je u prosincu poskupljenje najavljeno u iznosu od 20 posto, Tomašević je istaknuo kako će se ono umanjiti s obzirom da je Vlada odgodila uredbu o povećanju visine naknade, i smanjiti ga na 15 posto.


- Međutim, i dalje postoji potreba za ulaganjem, kako bi se smanjilo pucanja cijevi i gubitak od 50 posto vode u vodoopskrbnoj mreži, rekao je Tomašević na konferenciji za medije.


- Povući ćemo 1,8 milijardi kuna iz EU fondova, ali to moramo sufinancirati sa 30 posto. S obzirom da vodoopskrbna poduzeća po zakonu moraju biti samoodrživa, mogu jedino povećati svoje prihode, nema drugog rješenja, rekao je Tomašević. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici