Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tomislav Stojak upozorava na sumnjivo trošenje gradskog novca!

04.01.2019.

13:36

Autor: Boris Bogić

Marko Prpić/PIXSELL

Marko Prpić/PIXSELL

Foto: - / -

Gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak na konferenciji za novinare osvrnuo se na rezultate revizije troškova Gradske uprave i Holdinga. Posebno je upozorio na netransparetno trošenje gradskog novca te sumnjive poslove u ZET-u.

Već godinama upozoravamo na netransparentno trošenje i dijeljenje gradskog novca od strane prvog čovjeka grada Zagreba, naglasio je Stojak:

- Bez kriterija, bez kontrole, ili s druge strane, s potpuno jasnim kriterijima samo za neke. Troše se novci, a da ne znate za što su dani, troše se novci za ono što su pojedine udruge ili ustanove morale prijaviti kroz javne potrebe, kako kroz kulturu, obrazovanje itd. Gradonačelnik određuje sredstava prema nekim samo njemu poznatim kriterijima- 

Posebno je upozorio na dio Državne revizije u kojemu su upozorili na velike troškove vanjskih tvrtki (oko 130 milijuna kuna) za održavanje tramvaja i tramvajskih pruga. Citirao je službeni odgovor iz Holdinga:

- Grad Zagreb je odgovorio da ne postoje uvjeti za samostalno održavanje tramvajskih vozila, s obzirom na to da ZET nema odgovarajuću opremu, softverska i hardverska riješenja, obućene i specijalizirane zaposelnike kao niti u potpunosti prilagođene prostore za utvrđivanje kvarova, popravaka i oržavanje vozima. -

 Inače, radi se o ZET-u koji godišenje iz gradskog proračuna dobije između 500 i 700 milijuna kuna, zaključio je Tomislav Stojak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.