Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tradicionalnim besplatnim skijanjem otvorena je skijaška sezona na Sljemenu

18.12.2018.

22:25

Autor: Margareta Jozinović

Filip Kos/PIXSELL

Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / -

Tradicionalnim besplatnim noćnim skijanjem započela je skijaška sezona na Sljemenu. Sezona će trajati do 31. ovog mjeseca kada se skijalište zatvara jer počinju pripreme za Snježnu kraljicu nakon koje će ponovno biti otvorena za sve ljubitelje ovoga sporta.

500-injak građana večeras je otvorilo skijašku sezonu na Sljemenu. Crveni spust oduševio je i mlade i stare. Crveni spust je najbolji. Ovdje mi je super! Staza je super. Treća sezona, a crveni spust je fenomenalan. Skijam od kada se sezona otvori, a kad jednom stanete na skije zaboravite na ljeto - samo su neki od komentara koji su se mogli čuti na stazi.

Za sve ljubitelje skijanja otvoren je Crveni spust, a na drugim stazama još se radi, najavio je rukovoditelj skijališta Sljeme, Igor Žiljak. Treća godina zaredom da otvaramo prije praznika. Crveni spust je gotov. Trenutačno radimo Činovničku, bijelu stazu i zeleni spust i nadamo se da ćemo kroz par dana otvoriti i taj dio skijališta.

Uz staze otvorene za djecu, odrasle i skijaške klubove, od 26. ovog mjeseca do 29. i skijaška reprezentacija će trenirati na sljemenskim stazama, najavio je glavni direktor Snježne kraljice Vedran Pavlek. Od 31. prosinca skijalište se zatvara jer kreću završne pripreme na stazi za Snježnu kraljicu. 5.1. je ženski slalom, a 6.1. muški. Ove godine imamo dobar termin - vikend i za vrijeme zimskih praznika što je dodatan magnet za gledatelje.

Radno vrijeme skijališta je otvoreno svakim danom od 09 do 16 sati dok je noćno skijanje na rasporedu utorkom i četvrtkom od 19 do 22. Vikendom je ulaz 100 kuna dok je tijekom tjedna dnevna ulaznica 70 kuna, a za sve koji nemaju punu opremu gore ju mogu i iznajmiti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.