Hrvatski radio

Radio Sljeme

Trajno preseljenje gruntovnice za tri godine

18.01.2019.

10:48

Autor: Nikolina Devčić

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Gruntovnica na proljeće privremeno seli, a za tri godine neće se vraćati u prostor Nacionalne i sveučilišne knjižnice nego će uredi biti preseljeni u novi prostor. Riječ je o bivšoj vojarni na Selskoj.

Odlukom Vlade gruntovnica na proljeće seli iz zgrade NSK u poslovnu zgradu Sky Office. Naime, prostor u knjižnici mora se osloboditi jer će ondje biti stožer hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije pa će se u okviru NSK izgraditi veliki Kongresni centar.

Ovo je privremeno rješenje za gruntovnicu zato što je plan da zemljišno-knjižni odjel trajno preseli na Selsku u iduće tri godine, istaknula je pomoćnica ministra pravosuđa Lana Letilović.

- Lokacija te nove gruntovnice bit će na prostoru bivše vojarne, omeđena Ilicom, Selskom, Cankarevom i Prilazom baruna Filipovića. Ta je zgrada izgrađena 1903. godine i dio je povijesne urbane cjeline Grada Zagreba i pod zaštitom je konzervatorske struke. Upravo zato će toliko trajati ti radovi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.